Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP

TOYOTA ФИНАНС

Toyota Corolla i RAV4 2019., su ostvarili najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu.

• Novi Toyota modeli RAV4 i Corolla osvojili su 5 zvjezdica na novom, strožem ispitivanju sigurnosti EuroNCAP 2019. 
• Zahvaljujući platformi Toyota New Global Architecture - GA-C za Corollu, odnosno GA-K za RAV4 
• Novi sustav Toyota Safety Sense 2, standard na svim izvedbama Corolle i RAV4 
• Sigurnost je najvažnija u Toyotinom poslovanju


I Corolla i RAV4 su postigli odlične rezultate u sve četiri kategorije koje Euro NCAP ocjenjuje (vidi tablicu).Uspjeh Toyotinih vozila Corolla i RAV4 na ispitivanju sigurnosti je odraz temeljne čvrstoće njihovih platformi i karoserija koje proizlaze iz Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture), koja dobro koristi strateška ojačanja i upotrebu čelika visoke čvrstoće za upijanje i usmjeravanje sile sudara od putničke kabine.


/


Kao dio Toyotine posvećenosti širenju napredne sigurnosne opreme, nova, druga generacija sustava Toyota Safety Sense se sada standardno ugrađuje u sve izvedbe Corolle i RAV4. Ovaj sigurnosni paket uključuje predsudarnu zaštitu (Pre-Collision System - PCS) s prepoznavanjem pješaka i biciklista, prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control - ACC), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA) sa zakretanjem upravljača, automatska duga svjetla (Automatic High Beam - AHB) i čitanje prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA).


Sustav predsudarne zaštite u Corolli i RAV4 je osvojio maksimalni broj bodova na ispitivanju pri malim, gradskim brzinama jer je sudar izbjegnut pri svim brzinama ispitivanja. Isto tako, pri brzinama na autocesti, Toyota Safety Sense je pokazala odlična svojstva. Prilikom približavanja sporijem automobilu, sudara je izbjegnut pri svim brzinama ispitivanja. Prilikom približavanja automobilu u mirovanju ili automobilu koji usporava, sudar je izbjegnut u većini slučajeva, a umanjen u ostalima.


Funkcija prepoznavanja pješaka i biciklista ovog sustava je isto tako pokazala odlične rezultate jer su sudari s pješacima i biciklistima izbjegnuti u svim uvjetima ispitivanja, danju i noću. 


Ovo postignuće je jasan pokazatelj Toyotine posvećenosti sigurnosti automobila. Toyota stavlja sigurnost u središte svojih stremljenja ka stvaranju sve boljih automobila, osiguravajući da prednosti naprednih tehnologija nisu ograničene na modele visoke klase i visoke specifikacije, nego da budu dostupne u svim automobilima.