TOYOTA ФИНАНС

Opustite se i uživajte u pravom spokoju uz Toyota Safety Sense

Sustav predsudarne zaštite s otkrivanjem pješaka

Sustav predsudarne zaštite s otkrivanjem pješaka kombinira radar s milimetarskim valovima i kameru radi otkrivanja drugih vozila na cesti ispred vas. Kada sustav otkrije mogućnost sudara, vozač dobiva upozorenje putem zvučnih i svjetlosnih signala, a uključuje se i sustav pomoći pri kočenju. Ako vozač ne počne kočiti na vrijeme, kočnice se automatski uključuju radi sprečavanja ili umanjivanja sudara. Povrh otkrivanja drugih vozila, sustav sada može rano otkrivati i pješake.
Simple Intelligent Parking Assist

Ovaj sustav vas automatski parkira na odabrano parkirno mjesto, bilo između dva vozila ili iza nekog vozila, koristeći ultrazvučne senzore. Vi kontrolirate brzinu vožnje unatrag uz podršku automatskog kočenja koja pomaže u sprečavanju ili smanjenju jačine sudara pri maloj brzini.
Upozorenje za promet iza vozila (s automatskim kočenjem)

Upozorenje za promet iza vozila (Rear Cross Traffic Alert - RCTA) vam omogućava sigurni izlazak unatrag iz parkirnog mjesta zahvaljujući otkrivanju drugih vozila koja se približavaju vašem mrtvom kutu. Koristeći radar s gotovo milimetarskim valovima RCTA vas upozorava zvučnim upozorenjem i bljeskanjem oznaka na vanjskim retrovizorima. Ako vozač ne koči na vrijeme, kočnice se automatski uključuju radi sprečavanja ili ublažavanja sudara.Automatska duga svjetla

Automatska duga svjetla u okviru Toyota Safety Sense su osmišljena radi postizanja optimalne vidljivosti noću za sve sudionike u prometu. Kamera otkriva svjetla vozila iz suprotnog smjera kao i onih koja se kreću u istom smjeru kao i vi, prateći istovremeno jačinu javne rasvjete. Ovaj sustav automatski prebacuje između dugih i kratkih svjetala radi sigurnije vožnje noću.
Upozorenje za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem upravljača

Koristeći kameru za otkrivanje kolničkih crta, sustav upozorenja za nenamjerno prestrojavanje, koji je dio sustava Toyota Safety Sense, upozorava vozača zvučnim i svjetlosnim signalima ako vozilo počne izlaziti iz svog prometnog traka bez uključivanja pokazivača smjera. Funkcija zakretanja upravljača korigira putanju vozila u slučaju nenamjernog prestrojavanja.
Čitanje prometnih znakova

Čitanje prometnih znakova u sklopu Toyota Safety Sense prati prometne znakove na cesti ispred vas, prikazujući, na TFT zaslonu u boji, korisne informacije kao što su trenutačno ograničenje brzine ili ograničenja pretjecanja. Ovaj sustav isto tako upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalima ako se ne pridržava prometnih znakova.