Bezbrižnost, za sve sudionike u prometu.

TOYOTA ФИНАНС

Bezbrižnost, za sve sudionike u prometu.

Inteligencija koja poboljšava sigurnost za sve - unutar i izvan automobila.

Sustav kočenja u slučaju opasnosti s otkrivanjem pješaka noću

Pri slabom osvjetljenju sustav kočenja u slučaju opasnosti u sklopu Toyota Safety Sense kombinira kameru s radarskom tehnologijom kako bi otkrio druga vozila i pješake na putanji automobila. Ako sustav procijeni da je sudar neizbježan, upozorava vozača zvučnim i vizualnim signalima. Ako vozač ne reagira na vrijeme, sustav automatski uključuje kočnice kako bi spriječio ili ublažio sudar. Čak i ako vozač reagira, sustav povećava tlak u kočionom sustavu. Pored otkrivanja pješaka noću i vozila, ovaj sustav može prepoznati i bicikliste i pješake na putanji kretanja automobila danju.
Sustav kočenja u slučaju opasnosti s otkrivanjem biciklista

Sustav kočenja u slučaju opasnosti s otkrivanjem biciklista, u sklopu Toyota Safety Sense kombinira kameru s radarskom tehnologijom kako bi otkrio bicikliste i druga vozila na cesti ispred vozila. Kada sustav utvrdi mogućnost sudara, upozorava vozača zvučnim i vizualnim signalima. Ako vozač ne reagira, sustav automatski uključuje kočnice. Čak i ako vozač počne kočiti, sustav povećava tlak u kočionom sustavu radi izbjegavanja ili ublažavanja sudara. Pored biciklista i vozila, ovaj sustav može otkriti i pješake na putanji kretanja automobila.
Inteligentni prilagodljivi tempomat

Inteligentni prilagodljivi tempomat u sklopu Toyota Safety Sense održava brzinu vozila na postavljenoj vrijednosti, održavajući pri tome i minimalni razmak od vozila ispred. Ako se razmak smanji, sustav automatski smanjuje brzinu, kočeći ako je potrebno. Ako se razmak ponovno poveća, automobil će postupno ubrzavati dok ne dosegne odabranu brzinu vožnje. Ako se ograničenje brzine promijeni, sustav će otkriti tu promjenu putem sustava čitanja prometnih znakova i upozoriti vozača kako bi ovaj smanjio postavljenu brzinu na tempomatu koristeći prekidače na upravljaču.
Prilagodljivi tempomat punog raspona

Prilagodljivi tempomat punog raspona u sklopu Toyota Safety Sense omogućava automobilu održavanje stalne brzine bez korištenja papučice gasa, uz održavanje minimalnog, postavljenog razmaka od vozila ispred. Ako se razmak smanji, sustav smanjuje brzinu kako bi održao razmak, ako je potrebno i kočeći sve do potpunog zaustavljanja. Ako se razmak poveća, automobil će se kretati ubrzavajući i/ili usporavajući, prema potrebi, dok prometne okolnosti ne omoguće povratak na postavljenu brzinu vožnje. Vodite računa da je ova funkcija dostupna samo na vozilima s automatskim mjenjačem.
Praćenje kolničkih crta

Koristeći senzorsku kameru i radar s milimetarskim valovima, sustav praćenja kolničkih crta prati crte na kolniku ispred automobila ili putanje vožnje vozila ispred radi procjene svog položaja na cesti. Ako automobil nenamjerno počne krivudati iz središta prometnog traka, sustav zakreće upravljač radi ispravljanja putanje. Vodite račun da ovaj sustav djeluje samo kada su uključeni sustav upozorenja za nenamjerno prestrojavanje i prilagodljivi tempomat punog raspona.
Automatska duga svjetla

Automatska duga svjetla su osmišljena za postizanje optimalne vidljivosti u noćnoj vožnji za sve sudionike u prometu. Kamera smještena u blizini retrovizora otkriva svjetla vozila koja dolaze u susret, prateći istovremeno osvijetljenost javnom rasvjetom. Ovaj sustav automatski prebacuje između kratkih i dugih svjetala, omogućavajući vozaču punu koncentraciju na vožnju, podižući sigurnost i smanjujući zamor..
Sustav upozorenja za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem upravljača

Koristeći kameru za otkrivanje kolničkih crta na cesti ispred automobila, sustav upozorenja za nenamjerno prestrojavanje, koji je dio Toyota Safety Sense, upozorit će vozača zvučnim i vizualnim signalima, ako vozilo počne izlaziti iz svog prometnog traka bez uključivanja pokazivača smjera. U slučaju nenamjernog prestrojavanja ovaj sustav zakreće upravljač i tako ispravlja putanju vozila.
Čitanje prometnih znakova

Sustav čitanja prometnih znakova, koji je dio Toyota Safety Sense, prati prometne znakove ispred automobila, prikazujući korisne informacije kao što su trenutno ograničenje brzine ili ograničenje pretjecanja, na TFT zaslonu ispred vozača. Ovaj sustav isto tako upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalima ako se ne pridržava prometnih znakova.