TOYOTA ФИНАНС

Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020.


• Fernando Alonso testirao je novu Toyotu Hilux 2020. tijekom svojih priprema za Dakar Rally
• Potpuno nova Toyota Hilux će se odlikovati novim i snažnim 2,8-litarskim motorom i izmijenjenom geometrijom ovjesa
• Fernando je tjerao novi Hilux do krajnjih granica neasfaltiranim cestama brzinskog ispita za reli

Trenirajući za Reli Dakar 2020. prošle godine u Španjolskoj, legende motosporta Fernando Alonso i Marc Coma dobili su jedinstvenu priliku testirati i prototip nove Toyota Hilux 2020. Uz pred-produkcijski Hilux trenirali su i na reli izvedbi TOYOTA GAZOO Racing Hilux sa raid specifikacijama, koja ih je sigurno dovela do cilja u njihovom prvom zajedničkom nastupu na Reliju Dakar - jednim od najtežih natjecanja u motosportu na svijetu.

Sada Vam prenosimo njihove dojmove i informaciju više o novom Hiluxu. Zadnja verzija najpopularnijeg pick-upa na svijetu će se odlikovati novim i snažnim, 2,8-litarskim motorom i novom geometrijom ovjesa kako bi nastavila podržavati legendarnu reputaciju kvalitete, trajnosti i pouzdanosti.

Nakon testiranja na makadamskoj stazi predviđenoj za brzinski ispit reli natjecanja, Fernando je rekao: „Hilux je legenda i oduvijek sam veliki obožavatelj ovog automobila. Kada sam prvi put vidio novi Hilux, izgledao je spektakularno. Bilo je divno testirati ovaj novi automobil u teškim uvjetima, na stazi brzinskog ispita i tjerati ga do krajnjih granica. Novi 2,8-litarski motor se divno ponaša, a novi ovjes pruža odličan osjećaj. Čak i kada tjerate Hilux do njegovih granica, on i dalje pruža udobnost. Mislim da će novi Hilux biti nepobjediv.“

Jedinstveno testiranje je obavljeno u suradnji s Reli Dakar ekipom TOYOTA GAZOO Racing u duhu temeljne filozofije TOYOTA GAZOO Racinga „proizvodnje sve boljih automobila“, dok su Fernando (dvostruki pobjednik 24 sata Le Mansa, aktualni prvak FIA Svjetskog prvenstva u utrkama izdržljivosti s TOYOTA GAZOO Racingom, dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 i pobjednik 24 sata Daytone) i Marc (peterostruki pobjednik Relija Dakar u kategoriji motocikala i šesterostruki svjetski prvak u natjecanju FIM Cross-Country Rally) nastavljali svoje intenzivne treninge pred početak Relija Dakar 2020. na kojem su njih dvojica, u Toyoti Hilux, osvojili poštovanja vrijedno 13. mjesto u ukupnom poretku, u svom prvom zajedničkom pokušaju.