Toyoti nagrada SAFETYBEST za najsigurniji element koji donosi Novi Yaris

TOYOTA ФИНАНС

AUTOBEST je Toyoti dodijelio nagradu SAFETYBEST 2020 kao rezultat razvoja i ugradnje središnjih zračnih jastuka u novi Yaris, po prvi put u automobil B segmenta u Europi.

AUTOBEST je Toyoti dodijelio nagradu SAFETYBEST 2020 kao rezultat razvoja i ugradnje središnjih zračnih jastuka u novi Yaris, po prvi put u automobil B segmenta u Europi.

 

Žiri AUTOBEST-a, koji se sastoji od 31 člana, predstavnika vodećih europskih automobilskih medija, nagradio je Toyotu jer je u jedan od svojih najmanjih automobila, novi Yaris, uključila najnoviji sigurnosni aspekt - nastavljajući time demokratizaciju sigurnosne tehnologije.

 

 


Novi Yaris je prva Toyota koja je opremljena SRS središnjim zračnim jastucima.
 Standardno su dio već početnog nivoa opreme, a sprečavaju sudaranje vozača i suvozača u slučaju bočnog udara u automobil. Novi Yaris, zasnovan na novoj platformi GA-B, dizajniran je i razvijen sa svim najnovijim sigurnosnim mjerama, uključujući vrlo snažno i kruto tijelo za najbolju zaštitu putnika.

 

/

 


Novi Yaris također je prvi Toyotin model koji je opremljen najnovijim te najnaprednijim Toyota Safety Sense sustavom. Povrh svih funkcionalnosti TSS sustava, kao što su Sustav predsudarne zaštite (PCS) s urbanom funkcijom i funkcijom prepoznavanja pješaka i biciklista te Upozorenje o napuštanju prometne trake (LDA), te radarski prilagodljivi tempomat (ACC), ovaj najnoviji sustav također pruža napredne pomoći vozaču, poput pomoći u upravljanju u nuždi i pomoć pri pretjecanju.

 

Toyota prima nagradu SAFETYBEST po drugi puta. Posljednji put je to bilo 2017. godine, za implementaciju Toyota Safety Sense sustava kao standarda u kompletnoj liniji proizvoda.

 

Novi Yaris stiže u Hrvatsku krajem studenog 2020. kada će se i naši vozači moći uvjeriti u sve njegove prednosti.