Toyota i hrvatski olimpijski odbor započeli suradnju

TOYOTA ФИНАНС

Na svečanoj konferenciji za medije održanoj u zagrebačkom hotelu WESTIN najavljen je početak suradnje Toyote i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Toyota je postala globalni partner za mobilnost Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora 2015. godine za period od 2017 - 2024., pokrivajući Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pjongčangu 2018., Pekingu 2022. te ljetne Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. i Parizu 2024. Aktivnosti za suradnju na području Republike Hrvatske započinju 18.lipnja 2019. istoga dana kada su hrvatski sportaši ispraćani na Europske igre u Minsk, što je bio odličan povod za organizaciju druženja.


Početak suradnje Toyote i Hrvatskoj olimpijskog odbora najavili su g.Zlatko Mateša predsjednik HOO, te g.Kensuke Tsuchiya predsjednik Toyota Adria d.o.o. događaj je podržala te im se pridružila i veleposlanica Japana gđa. Misako Kaji.


/


Da je veoma ponosan na početak partnerstva s Toyotom potvrdio je i g.Zlatko Mateša istaknuvši : ‘’Toyota je simbol za inovacije pri čemu ističem hibridnu tehnologiju i njenog najpopularnijeg predstavnika Toyotu Prius, drugi dokaz Toyotina inovativnog karaktera je model MIRAI pogonjen tehnologijom vodika. Iznimno sam ponosan na početak suradnje te vjerujem kako ćemo iskoristiti sve prilike koje nam partnerstvo omogućuje.’’


g.Kensuke Tsuchiya predsjednik Toyota Adria d.o.o. okupljene je pozdravio na hrvatskom jeziku. Kao veliki ljubitelj hrvatskog sporta iznimno cijeni sportske uspjehe koje s velikim entuzijazmom prati već godinama. ‘’Toyota i Hrvatski olimpijski odbor imaju isti cilj, a to je ispratiti što veći broj hrvatskih sportaša na Olimpijske igre u Tokyo. Toyota želi, uz pomoć partnera olimpijskog i paraolimpijskog odbora stvarati inkluzivno društvo, u kojemu će svaka osoba, bilo zdrava ili sa tjelesnim oštećenjima, stara ili mlada, imati jednake prilike.


/


Snaga sporta je zapanjujuća! Sport ujedinjuje ljude i države. Tijekom velikih sportskih natjecanja svijetom se širi pozitivna energija koja nas potiče na promjene. Ta energija će nas inspirirati za započnemo ono što smatramo nemogućim.’’ naglasio je g.Tsuchiya.


Njena ekselencija veleposlanica Japana gđa.Misako Kaji stigla je u Hrvatsku prije nekoliko tjedana, a sa sobom je iz Tokya ponijela dar primljen od bivšeg japanskog Premijera a danas Predsjednika organizacijskog odbora olimpijskih igara u Tokyu g. Yoshira Morija. Riječ je o dvije maskote koje je ovom prilikom predstavila ''Njegovo ime je MIRAI TOWA maskota je Olimpjskih igara u Tokyu. ’‘Mirai’’ znači budućnost, ‘‘Towa’’ znači vječnost, te zajedno simboliziraju vječnu budućnost punu nade za sve.


Maskota Paraolimpijskih igare nazvana je SOMEITY, inspirirano izrazom ‘’So mighty’’ te je i ona upravo takva, možda tiha na prvi dojam ali je veoma moćna. Dodatno, njena boja podsjeća na ‘’Somei-Yoshino’’ prelijepi trešnjin cvijet, koji također simbolizira Japan.’’


/


Tijekom druženja organiziran je razgovor pod nazivom ''START YOUR IMPOSSIBLE'' što je naziv globalne Toyota kampanje. Razgovoru se uz trofejne Olimpijce, brončanu Snježanu Pejčić, dvostrukog osvajača olimpijskog srebra Damira Martina i zlatnoga Josipa Glasnovića pridružio i paraolimpijac Kristijan Vincetić, podijelivši sa okupljenima inspirativne priče o velikim izazovima, odricanju, ograničenjima koja se nalaze pred svakim sportašem, te onim emotivnim trenutcima i snazi koju imaju u završnicama natjecanja.


Neprekidno unapređenje i poštovanja svakog pojedinca zajedničke su vrijednosti Toyoti i Olimpijskim te Paraolimpijskim organizacijama. Uz olimpijski pokret Toyota prolazi transformaciju od proizvođača automobila ka tvrtki za mobilnost. U Toyoti vjeruju da je sve moguće kada se slobodno krećete jer mobilnost znači više od automobila, to je način savladavanja prepreka i ostvarivanja snova. Na taj način je predstavljena Toyotina korporativna kampanja ‘’Start your impossible'' (''Započni svoje nemoguće“).